Wednesday 30 July 2014

Mebel, mətbəx üçün: problemlər dizayn

Son illərdə bir çox мебельных müəssisələrin təsiriylə buraxılmasına görə mebel dəstləri, mətbəx üçün. Lakin onların серийная məhsul, hətta ən yeni sərgi nümunələri грешат несоблюдением funksional ölçüləri işlənib hazırlanmış formasında standartın. Artıq mərhələsində dizayn pozulur normativləri və qaydaları təmin edən lazımi istismar keyfiyyətli mebel və artıq texnoloji zəncir yemək угоду formal-memarlıq həllinə kəsilmiş tam.

Təəssüf ki, vətən inşaat təcrübə heç də həmişə kömək səmərəli təşkili məkan mətbəx və ardıcıl qurmaq iş yeri açılmışdır. Qənaət məqsədilə метража borular təmin edən подвод soyuq və isti su və kanalizasiya gavalı, inşaatçılar "заталкивают" мойку-sink edin ki, çox hissəsi yaxşı deyil, xüsusilə zamanı однорядному qurulmasında мебельного avadanlıq, etiraf etmək Lazımdır ki,'meydana bazarında удлинительные шланги üçün su və qaz imkan tapa səmərəli arasında məsafə мойкой və плитой. Lakin qalır нерешенной problem bypass mebel konstruksiyalı şaquli qaz стояка. Bu məsələnin həlli üçün verilir откуп istehlakçıya.

Əgər əvvəllər institutda dizayn mənzil (ЦНДІЕП mənzil) var idi şöbəsi inter'interyer və hər yeni planlaşdırılması, evlərin kütləvi tikintisi проигрывалась səmərəli расстановкой mebel, müəyyənləşdirilirdi İnstitutu ilə birgə mebel (ВПКТІМ) birləşdirir модульность ölçülü və габаритов mebel və mühəndis-приборного avadanlıq, indi bu iş aparılır.

Mümkündür, qeyd və haqqında tez-tez rast gəlinir mərcliyi yüksəkliklərdə оконного проема, xüsusilə də pəncərənin qabağına qoyub, və устанавливаемых mebel. Заниженная hündürlük подоконника imkan vermir təşkil onun altında bloku, mətbəx bölmə almaq maraqlı планировочное qərar.

Təcrübə göstərir ki, mebel dəstləri, mətbəx üçün ayrı-ayrı parametrlərinə cavab vermir zəruri funksional tələblərə cavab verir. Yalnız bir misal: тумбах, təsərrüfat шкафах-колонках təchiz edilmiş ящиками səviyyəsi quraşdırma son üst qutu-qat çoxdur həddi, yol verilən, bərabər 1250 mm-dir.

30-dan çox il bundan əvvəl зв'ilə bağlı kütləvi mənzil tikintisi, elmi və layihə institutları keçirdilər iş üzrə optimallaşdırılması parametrləri mətbəx avadanlıqları, birləşməsi mebel ilə mühəndis qurğuların холодильниками, plitələr, вытяжками. İşlənib hazırlanmışdır normaları (bir formada sərt standartları) və qaydaları (şəklində tövsiyələr)yardım комфортному istifadə mətbəx məkan yüngülləşdirmək, əmək ev yiyəsi.

Araşdırmalar göstərir ki, qadın zamanı rəsmi market обустройстве mətbəxdən keçir, gün ərzində bir neçə kilometr, həm sonsuz возвратами birinə və eyni zamanda iş yeri ilə çox наклонов və приседаний isə yemək və qablar tutur, olan yarım-dörd saat.

Blok biri мебельных bölmələr напольных tikilmiş və ya ona texniki cihazların və maşınların tez-tez müqayisə edirlər ilə станком olan hazırlanır məhsul, və ya ki, bir çox hallarda haqlı olaraq, лабораторным avadanlıqla təchiz olunmuşdur.

Hazırlanması zamanı normativlərə mebel, mətbəx üçün учитывались prinsipləri, əməyin elmi təşkilinin səmərəli yerləşdirilməsi iş yerlərinin nəzərə alınmaqla механизации və avtomatlaşdırılması baş mətbəxdə.

Vaxtilə İnstitutu estetika (ВНИИТЭ) əsasında öyrənilməsi, vətən və xarici təcrübənin və öz эргономических tədqiqatlar aşkar ardıcıl bir sıra əməliyyatların yemək, funksional səviyyəsi hər bir iş yerlərinin və onların ölçüləri üzrə cəbhəyə.

ВНИИТЭ təklif усредненную boyu bütün iş yerlərinin bərabər 850 mm uyğun olaraq orta artım avropa qadın və şərtlərinə iş dinləyirlər. Bu miqdar oldu общепринятым.

Sonuncu redaksiyada dövlət standartın ВПКТІМ dininin daha bir mümkün hündürlüyü üçün iş плоскостей - 900 mm. Tətbiqi belə hündürlüyü mebel, mətbəx üçün xarakterikdir üçün, skandinaviya ölkələrinin, sakinləri, Şimali Avropanın orta artım daha çoxdur.

Ən rahat hündürlüyü bəzək iş yerlərinin:

  • Разделка test - 700-820мм
  • Варка, конфорочная hissəsi sal - 800-850мм
  • İlkin emal məhsulları - 820-870мм
  • Yer üçün остывающей qab сервировки - 850-870мм
  • Moyka, qab - 850-950мм
  • Qəbul olunmuş orta hündürlük işçi səthi - 850мм

Dizaynerlər, конструкторам nəzərə almaq lazımdır ki, əsas parametrlər insan son illər ərzində dəyişməmişdir, deməli, normativləri və qaydalarını müəyyən olaraq tövsiyələr və standartlar, riayət etmək lazımdır.

Hər halda планировочном və стилистическом həllində mətbəxinin onun мебельное avadanlıq olmalıdır, aşağıdakı funksional zonalar:

  • saxlama məhsulları, qab-qacağın, столового geyimləri, mətbəx cihazları;
  • ayaqqabı, moyka, qurutma qab разделка məhsulları;
  • istilik emal ərzaq; əgər imkan varsa, sahəsi, ərazi qəbul qida.

Axtarış yeni образных qərarların mətbəx mebel, birləşməsi həcmi rəngli плоскостей, fəal istifadə qurulmuş texnika dizaynerlər bəzən unudurlar başlıcası, alt-up inkişaf iş yerləri üzrə вышеперечисленным zonalar, amma qalmaq bu ardıcıllıqla texnoloji mərhələdən yemək.

Şübhəsiz ki, bəzi iş yerlərinin bilər və birlikdə, sanki, накладываться bir-birinə, məsələn rayonunda sink-sink, daha müasir model нержавеющих врезных əlavə edilir təklif фигурные qapaqlar üçün sink edir ki, eyni zamanda lövhələrlə üçün kəsmə. Bu, xüsusilə səciyyəvidir üçün mini-mətbəxlərindən. (Mini-mətbəx - bu, ayrıca söhbətin mövzusudur. Burada biz касаемся-wops', onlarla bağlı problemlər. )

Ardıcıllığı iş yerlərinin uyğun texnologiya ilə yemək

  1. Soyuducu zonasında yerləşən məhsullarının saxlanılması
  2. İş yeri üçün ilkin təmizləmə məhsul
  3. Moyka məhsulun, bu zonada yerləşir konteyner üçün tullantıların
  4. Son разделка məhsul, kəsmə, шинкование və i.a.
  5. İstilik emal ərzaq, варка
  6. Сервировка hazır məhsul

Praktiki iş dizaynerlər təsdiq edir ki, tələb olunan standartlarının təkmilləşdirilməsi, dəqiqləşdirmə bəzi mövqelər və parametrləri məhdudlaşdırılması допусков mümkün sapma.

Lazım регламентация üzrə встраиванию СВЧ-soba və digər cihazların, razılaşdırılması, onların ölçüləri ilə мебельными нишами.

Gəlir era daha da təchizatı mətbəx avadanlığı elektronika, istifadə komp'kompüterlərin idarə olunması üçün bir çox proseslərlə yemək. O həmçinin tələb və standartlaşdırma birləşməsi. Hazırlanması və bu problemlərdən ən aktual məsələdir ki, elmi-tədqiqat institutlarının, İnstitutun mebel, onu şöbəsinin standartlaşdırma üzrə Dövlət komitəsi, standartların və digər maraqlı idarələrin.

Optimal ölçüləri mətbəx kutular:

  • Məsafə cinsin qədər işçi səthinin gizli-masa - 850 mm-dir.
  • Məsafə cinsin qədər əlavə səthinin gizli-masa - az 620 mm-dir.
  • Məsafə işçi səthinin настенного gizli-masanın aşağı səthi настенного gizli, şöbələri və məmulatlar və ya комплектующего element незаглибленного da yer azı 450 mm-dir.
  • Hündürlüyü əsasları azı 100 mm-dir.
  • Məsafə arxa кромки qapaqlar gizli-masa qədər ön кромки qapaqlar - 600 mm.
  • Daxili ölçüsü gizli-masa və gizli təsərrüfat - az 460 mm-dir.
  • Габаритный ölçüsü настенного gizli - 300 mm-dir.
  • Заглубление əsas məhsullar olan фасадной yerüstü gövdə - ən azı 50 mm-dir.
Mənbə: homefamily. rin. ru

No comments:

Post a Comment