Sunday 29 December 2013

Təşkilat обеденной zona

Təşkilat обеденной zona kimi qurulması hər hansı digər sahəsi, mətbəx asılıdır həyat tərzi yeddi'ğ, onun adət-ənənələrin və baxışların necə və harada yemək lazımdır. Hər kəsin bu barədə var, öz rəy. Bəziləri əmindir ki, qəbul olunması üçün qida var, yeməkxana və mətbəx - hər şeydən iş blok, harada yemək hazırlayırlar. Üçün başqa ad masa mətbəxdə - sevimli yer bütün yeddi'cü. Üçüncü mətbəxdə yalnız завтракают və ya tez перекусывают isə неспешно nahar və ya şam eləməyə отдают yeməkxanada, ya da otağı.

- Ənənələri, həyat tərzi, vərdişləri, şübhəsiz, təsir göstərir, təşkilat, mətbəx, lakin bunu onun sırf iş yeri məqsədəuyğun deyildir. Hətta əgər yeddi'mən qidalanır yeməkxana, çətin ki, var mətbəx olmadan element görə kimə olar qəlyanaltı. Amma olacaq, tam обеденной zonası - bu, başqa məsələ...

Üzrə materialları və mövzu

Mətbəx, равняйсь!
Mətbəx üzrə-русски
Mətbəx - ürək evdə
Mətbəxi. Problemlər dizayn
Mətbəx sual
Tipinə görə təşkilatının обеденной zonasının mətbəxi ola bilərlər yemək masası və olmadan. İlk nəzərdə tutur mətbəxə qapalı, самодостаточную bütün hallarda. İkinci halda işçi mətbəx haqqında'объединяется və ya совмещается ilə yemək otağı və ya qonaq hara müddətinə təxirə salınır deyil, yalnız bazar günü axşam, amma yemekleri və səhər. Bu halda məkan edilir və ya tamamilə açıq və ya funksional zona olan yaxın və rahat сообщаются. Zaman mətbəx kiçik yerləşdirə onun mənalı ad masa çətin seçim işçi mətbəxi, совмещенной ilə yemək otağı, rahat. işçi hissəsi ущемляется. İsə ad masa (istəyi раздвижной)olan yeddi'mən yemək və qadalı adi günlərdir, köçürülür, yeməkxanaya.

Обедаем mətbəxdə

Son n'beş ildən, ən, çox güman ki, məşhur bir seçim təşkilatının ictimai zonasının açıq məkanı əhatə edən, özünü mətbəxə, yeməkxanaya, qonaq otağına və holl.

Düzdür, mən italiyalı, məsələn, bu barədə həmişə mövcud bir neçə fikir. Mətbəx onlar обустраивали kimi mətbəx və heç bir hissəsi kimi bir şey. Bu böyük, yemək masası istisna etmir солидную обеденную qrup yemək.

Bu gün tendensiya haqqında'birlik mətbəxi ilə yemək otağı, sanki отходит ikinci plana, mehribanlığa, yer, mətbəx, qapalı tipli. Belə mətbəx nəzərdə tutur olması tam işçi və обеденной edilib.

Lakin tendensiya meylləri, həyat isə bəzən birliyin öz düzəlişlər.

Layihə mətbəxi olan planlaşdırılır yerləşdirilməsi обеденного masa yaxşı olar ki, ilə başlamaq yeri seçmək, onun üçün. Və əgər mətbəx deyil, çox böyük, getmək məhdudlaşdırılması sayı шкафчиков saxlanması üçün qab və əşyaları seçmək многофункциональную, компактную texnika haqqında'şəkildə birləşdirə bilmirlər, bir neçə cihazların bir универсальном, amma qurban комфортностью yerlərdə yemək üçün.

Mütəxəssislər рассчитали: yetkin bir insan, hiss etmək üçün masa arxasında nisbətən rahat olmalıdır, öz zonasını eni ən azı 70 sm.

Optimal ölçüləri обеденного masa qiymətləndirilib orta artım, müasir insan. Masanın hündürlüyü 75 sm, uzunluğu 120 sm, eni azı 75-80 sm imkan verir среднестатистической yeddi'cü dörd nəfərdən ibarət hiss etmək, yemək zamanı kifayət qədər rahat. Diametri dəyirmi olmalıdır ki, bərabər təxminən 90 sm. Lakin gətirilən etdiyimiz rəqəmlər demək, ən azı isə maksimum rahatlıq.

Ən əlverişli variant masanın yerləşdirilməsi sayılır, odur ki, bu rejim zamanı o, divara heç примыкает. Ona görə də, əgər ölçülər və konfiqurasiya, mətbəx imkan verir ki, yaxşı olardı ki, masa qoymaq, ən azı məsafə 70-80 sm, divar, imkan verəcək ki, взрослому, insana azad, sərbəst durmaq, отодвинуть stul və çıxmaq üçün masa. Lakin heç də həmişə yerləşdirilməsinə imkan verir qoymaq üçün stol, belə ki, o, olmamışdır gəlmək, qeyd etmək onun üçün sakit yer, kifayət qədər удаленное isti iş bal.

Əgər, məsələn, kompozisiya, mətbəx угловая üz üstü üçbucaq masa olmalıdır, əks küncündə. Əgər kompozisiya прямолинейная və bu zaman kifayət qədər uzun, masa, поставленный əksinə, daha вытянет oda.

Bu model mətbəx zamanı линейном planlaşdırılması çox vaxt qalır sərbəst qarşı divar və ya bir bucaq harada rahat разместится обеденная qrupu. Bu standart otaqda ad masa, təəssüf ki, dəyər yaxınlığında işçi zonası. Eyni zamanda, nahar yaxınlığında sink və ya plitələr yalnız малоприятно, lakin bəzən təhlükəlidir. Ona görə də gərək məsafə: pass arasında işçi zonası və masa az olmamalıdır metrdir.

Əgər mətbəx üçün seçilir adi подвижный masa, onun zəruri gün çətin deyil задвинуть küncə qoymaq da pəncərə, divar.

Masa ilə разложением kiçik mətbəx, bəlkə də, heç nəyə. Əgər sahəsinə daha 10 m2, onda sərbəst поместится masa ölçüsü 80x80 sm, 90x90 sm və hətta 80x120 sm az разложением. Üçün kvadrat mətbəxi çeynənmiş раскладывание uyğun gəlmir, bax, вытянутую mətbəxə 10 m2 üzvi впишется masa, раскладывающийся iki hissələri üzrə 40 sm. Beləliklə, masa ölçüsü 80x120 sm bilər трансформироваться bu masa 80x160 sm və 80x200 sm.

Başqa standart mütəhərrik masalar, deyilən var немобильные masalar təşkil edir. Məsələn, stol-приставка, зафиксированный bir-iki ножках. Belə bir masa yaxşı öz kompakt ölçüləri (60x60 sm, 70x70 sm, 80x80 sm). Üçün yeddi'ğ iki nəfər var, kiçik mətbəxə plus ad masaya yemək və ya oturma, yaxşı qərardır.

Digər variant - dönüş stolu. O, asanlıqla slaydlar divar boyunca sayəsində полозьям isə ayaq olan novodeviçye столешница var yerləri hərəkət etmək üçün.

Əldə geniş yayılması kiçik otaqlarda откидные model təmsil edən bir gözəl qapağı olan əlavə divara, zərurət откидывается, bu zaman ayaq avtomatik olur yer. O halda, əgər yeddi'mən qidalanır yeməkxana, belə зафиксированный stolu (o, ola bilər, hər hansı bir konfiqurasiya) - plus güclüdür.

Ola bilərmi ki, барная mövqe xidmət обеденной zona? Барная mövqe-ad masa, lakin çox təcrübəli element, ayrı-ayrı hallarda onu əvəz edir, amma bu, yalnız ayrı-ayrı.

O, tanınmış rahat element deyil, yalnız перетекающем məkanında üçün vizual rayonlaşdırılması mətbəx və yeməkxana, həm də mətbəxdə qapalı tipli. Əgər sahəsinin ölçüsü az 20 m2, olar спланировать mətbəxdə və барную rack üçün yüngül завтраков və фуршетов və klassik обеденную zona.

Müəyyən hallarda uğurlu planlaşdırılmış барная mövqe ola bilər cavab sual: harada ən əlverişli yer üçün səhər yeməyi və ya nahar üçün təcili əlini? Etmək üçün барной стойкой rahat var oturan, dirsəklər deyil artıb çox yüksək, kətilin lazımdır, kifayət qədər yüksək və ayağları onun edilməlidir əhatə цельнолитым halqa, qulluqçusu подставкой ayaqları üçün.

Барная mövqe təmsil edə bilər bir некую birləşməsi ilə yemək masası. Belə olan halda onun hündürlüyü bərabər yüksəklikdə işçi səthi isə stullar, yanına подбираются xüsusi полубарной hündürlüyü (63-65 sm).

Əgər yer az olar funksional və эстетически haqqında'birləşdirmək барную rack və ad masanın bir разноуровневом элементе: bir tərəfdən, (tez-tez tərəfindən yeməkxana və ya lounge) барная mövqe artırılmış, hündürlüyü başqa (kənardan mətbəxi) zona обеденного masa adi hündürlüyü. Bu, çox geniş yayılmış variantdır hallarda барная mövqe vizual ayırır mətbəxinə olan yemək.

Ada ya yarımadasının - element daha çox mətbəx, daha ad. Amma bu, çox geniş, müasir inter'ерах ad stol olur, davamı və ya bir hissəsi texnoloji adaları.

Forması masa

Əgər yer mətbəxdə kifayət qədər seçmək olar stol hər hansı bir həndəsi formalı üçün o соответствовала üslubuna inter'daxili və konfiqurasiya mətbəxi. Böyük mətbəx, harada avadanlıq спланировано boyunca divarların, yaxşı olardı ki, daxil stol, belə ki, o, xidmət yaxşı in-терьерной vurğu.

Böyük mətbəx 20 m2 yaxşı olacaq axtarmaq və dəyirmi və овальный masa. Yeri gəlmişkən, onlar daha çox yer tutur, daha düzbucaqlı və kvadrat model. Və, bir qayda olaraq, kəsilmiş olan işçi zona, heç iştirak adi həyatda. Bu halda söhbət stasionar обеденной qrup. Böyük mətbəx bəlkə qonşuluq, обеденной qrupunun yüngül витриной üçün нарядной qab, ya da kiçik qapalı elementi tipli комода saxlanılması üçün сервизов, yeməkxana cihazları və столового dəyişəcək. Və ya heç olmasa onun yanında açıq полочек. Bütün bunlar qəti сформирует yeri, harada ki, siz ərzaq almaq, sanki artıracaq, onun statusu.

Kiçik mətbəx üstünlük düzbucaqlı masa, məhz bu düzbucaqlı deyil, kvadrat, çünki onun üçün сядет daha çox insan üçün kvadrat eyni məkanda.

Zaman çətindir ala masa istədiyiniz konfiqurasiya və ölçüləri фабричного istehsal sifariş etmək olar masa tikinti icrası ilə столешницей m'olan обтекаемой formaları. İnter'jer bunun yalnız qazanacaq.

Обедаем yeməkxanada

Qurulması обеденной zona bu gün xüsusi əhəmiyyət verilir. "Fast sonrakı yerləri isə kafe" bütün təzahürləri qaydasına надоел, insanların потянуло üçün dadlı və sağlam daxili ərzaq dairəsinə ailə'cü. Dünya qədər köhnə bir həqiqət: heç bir şey haqqında'birləşdirir yeddi'c kimi birgə maidə - yenidən diqqət mərkəzindədir.

Zaman planlaşdırılır обеденная zona yemək və ya oturma imkanları bunu rahat və geniş miqyası ilə'bir daha. Yerləşdirmək обеденную qrup üçün belə heç nə отвлекало olan yemək etmək, onun estetik mərkəzi yemək, oynamaq dəbli materialları və s.

Əlbəttə ki, kimi seçilməsi, mətbəx üçün stolun, sayı обедающих, rahatlığı, masa və stul var, burada böyük əhəmiyyət kəsb edir.

Amma amillərin məhdudlaşdıran ölçüləri və formaları, masa və stul, yeməkxanada demək olar ki, yoxdur.

Sanki orada yox idi, обеденная zona mətbəxdə qapalı tipli daşıyır daha sənaye və texnoloji xarakter daşıyır. Stol, stul, şübhəsiz ki, yaxşı olardı ki, вписывать ümumi ansamblı, amma lazım deyil'mütləq təkrar rəng və materialları əsas mebel, обеденная zona ola bilər neytral.

O ki, qaldı modelləri masa, stul üçün nəzərdə tutulan yeməkxana edən yerləşir, ayrıca otaqda, burada дизайнерская vəzifə daha çətindir, nəzərə almaq lazımdır inter'jer bu otaqlar, yeməkxana qrup olmalıdır, sadəcə гармонировать ilə буфетами, комодами, сервантами, gömme şkaf-витринами, həm də güzəşt yeməkxanaya.

Əgər проем arasında mətbəx və yeməkxana kifayət qədər geniş, onda hər iki zonaya inteqrasiya etməlidir üslubuna görə, əgər dar - yeməkxanaya isə müvafiq olaraq, обеденную qrup onun aradan qaldırmaq olar təkbaşına.

Bir sözlə, mətbəxdə превалируют rahatlığı və praktiki, yemək vacibdir, nəinki rahatlığı, həm də estetika. Buna görə də materiallarına, обивке, formada tələblər строже, tez-tez model daha baha.

O ki qaldı, stul, yəni oturacaq kimi ola bilər, m'kimə, həm də sərt olur. Lakin sərt stul deyil, cəlb edir долгому сидению, ona görə də stullar üçün yeməkxana ilə seçilir, bir qayda olaraq, m'якше, daha rahat, daha çox mətbəx üçün, bilər оснащаться подлокотниками, спинками olan xoş откинуться, əgər застолье çəkdi.

Bu halda, zaman mətbəx çıxış tandem yeməkxanası ilə, ən geniş yayılmış həlldir барная mövqe kimi xidmət edən разделителем zonalarının və dediyimiz kimi, yer üçün завтраков və фуршетов. Belə olan halda обеденная qrup tez-tez yaxınlığında (lakin yanında) olan işçi mətbəxi görə барной стойкой. Üstəlik, ev sahibi tez-tez istəyirlər böyük bir hissəsini yer, ictimai zona tərk etmək üçün bir yer kimi istirahət, ona görə də çalışırlar ki, təmin masa yaxın yeri ehtiyaca heç olmasa, mülahizələr rahatlığı сервировки. Lakin, zaman işə gəldikdə, сервировки, köməyinə gəlib mobil elementləri - köməkçiləri təkərlər sayəsində lazım deyil etmək üçün əlavə keçid. Əgər yemək bildirilir ilə mətbəxi, lakin heç bir vahid məkan onunla, onda formalaşmasında обеденной zona yeməkxanada mühüm rol oynamağa başlayır yaxın ətrafı masanın: şkaf, буфеты, комоды, harada saxlanılır hissəsi qablar, əşyalar сервировки. Hər hansı ciddi канонов bu hesabı yoxdur. Müasir mətbəx, yüksək və aşağı, enli və dar şəffaf ekran windows üçün нарядной qabın, açıq şık этажерки şüşə və metal стеллажи. Klassik - буфеты və серванты, incə посудные təpəciklər, комоды eni 90 2000 sm saxlanılması üçün ağır сервизов, yeməkxana cihazları və столового dəyişəcək.

Material seçimi

Model masa, stul, nəzərdə tutulan mətbəx üçün, adətən, daha asandır, выносливее və практичнее. Bu kimi və ножек, və bu dizayn, material столешницы. Axı, istənilən halda, onlara düşür həyatında mətbəxi. Əlbəttə, əgər istehlakçı istəyir və imkanında qoymaq mətbəxdə masanın ilə şüşə столешницей, o bunu edəcək. Lakin o hazır olmalıdır və bunun üçün təmiz şüşə tez-tez hər hansı bir touch, və ona izləri buraxır. Buna görə də daha tez-tez ad masa mətbəxdə olacaq birləşdirmək özünə funksiyaları обеденного və masa üstü, daha etibarlı olmalıdır ki, onun konstruksiyası və практичнее material: меламиновое əhatə laminatın döşənməsi, кориан, ənənəvi mətbəx - kafel. Təbii daş gözəldir və практичен, amma bu ucuz deyil. Üstəlik, varmı bir məna обыгрывать daş yalnız столешницу обеденного masa?..

Zaman seçilir üçün masa, yeməkxana, tez-tez üstünlük отдаются натуральному ağac, xüsusilə klassik inter'ери. Və ola bilər ki, bir gözəl ağac?.. Столешница düzəldilmiş yaxşı высушенного, emal və qorunan lak serialın deyil коробится və выдерживает təsir nəm və istilik.

Təsirli görünür столешница örtülmüş шпоном. Lakin fərqli столешницы olan serialın ağac mümkün deyil отреставрировать, ona görə də gərək qorumaq və qorumaq.

Geniş vüsət almış, обеденные masalar, yerinə yetirilmiş olan metal (ayağları) və şüşədən (столешница). Üçün klassik inter'vaza seçə bilərsiniz gözəl bir masa ilə şüşə səth üzərində кованых ножках rəngli köhnə metal və ya qara.

Dizayn masa, stul və üslubu diktə edir ki, " inter " 'jer. Lakin bu, artıq başqa bir mövzudur, həm də mövzu işıqlandırma обеденной zonası olan, biz də danışaq.

Sofiya Ривес

Mənbə: Mətbəxinin & Vanna otağı

No comments:

Post a Comment