Saturday 30 August 2014

Necə düzgün топить kamin

Növ yanacaq

Bütün камины, əsasən, iş древесном топливе. Bəzi modellərdən istifadə etmək olar, dak'jan kömür və торф. Bundan başqa, hələ də var və qaz камины.

Пам'unutmayın ki, топить kamin lazımdır ki, yalnız bununla yanacaq növü üçün olan o приспособлен.

İstifadə üstünlük quru ağac лиственных süxurların. Odun ehtiva edən bir çox nəm verir və bir çox kül və tüstü və kömək meydana kondensat. Quru odun, bir qayda olaraq, tünd rəngli verirlər təmiz səs və var çatlar торцах. Bu yaxınlarda срубленные odun deyil quru olur. Rütubət belə odun çoxdur 50%. Olmaq üçün quru, onlara lazımdır пролежать bir il və ya binasında, yaxud açıq havada. Birinci halda rütubət qədər azalır 15%, ikincidə isə - 25% - dək. Tövsiyə saxlamaq odun da поленнице. Sürəti artırmaq üçün qurutma odun, ekspertlər məsləhət odun hər növbəti sırada qoyula perpendikulyar əvvəlki sırada.

İstəyə bilərsiniz korpusda buxarının xüsusi дровницу - yer, olan olacaq saxlanıla odun. Bu vəziyyət yaranır ki, problem təhlükəsiz yerləşdiyi yerlər дровницы qarşısını almaq üçün yanğın. Adətən onun nə aşağıda, altında топкой, bu zaman изолируют olan топочной hissələri. Əgər siz əmin deyilsinizsə ki, texnika yanğın təhlükəsizliyi olacaq соблюдена tövsiyə saxlamaq üçün odun, uzaq atəşin.

Odun lazım saxlamaq расколотом şəklində. Qalınlığı və uzunluğu поленьев olmalıdır demək olar ki, eyni deyildi. Optimal bir qalınlığı 6-10 sm. Uzunluğu olmalıdır 3/4-dən eninin топки. Orta uzunluğu odun olmamalıdır daha çox 30-40 santimetr.

Ən böyük теплоотдача var, ağac, bərk лиственных süxurların: palıd, fıstıq, ясеня, ağcaqayın, alma, armud, yemişan və тиса. Tmx, fıstıq, palıd çətin колоть və растапливать. Bütün digər cins asan колоть, onlar əla yanır. Qeyd etmək lazımdır ki, ağac, bərk süxurların xas yavaş сгорание.

Ağac orta твердости xarakterizə orta теплотворность. Bu пихта, sidr,'яз, albalı. Bu halda odun biri пихты,'яза və albalı, yanar, çox güclü дымят.

Bu m'olan ağac хвойных süxurların bir çox ehtiva edir qatran, o, ayırır, bir az istilik, bu halda saxlayır çox karbon qara olan həll daxili divar, buxarının. Bu ağac asan колется, yaxşı yanır, lakin tez-tez искрит. Ə m'onların породам təlimatlandırma ель və сосну. Əhəmiyyətli плюсам хвойных cinsə aid etmək olar xoş ətir сгорающих, nizami küç.

Ən məşhur istifadə odun biri ağcaqayın, ki, asandır, parçalamaq, onlar əla yandırılır və ehtiva az qatran. Bundan başqa, belə odun var, ən əlçatan mərkəzi hissəsində, Rusiya.

Tez-tez soba istifadə quru budaqları albalı, ardıc, armud, alma-xoş ətrin olan yaranır zamanı горении.

Kimi растопить kamin

Əgər kamin istifadə olunmur, uzun müddət bir застоявшийся soyuq hava дымоходе затруднит onun разжигание, mane olmadan восходящему потоку isti qazlar. Bu səbəbdən tövsiyə qarşısında разжиганием прогреть hava boru. Bunu etmək üçün, almaq, qəzet, alovlandırmaq, onun və поднести giriş borular (засунув əlini топку). Vasitəsilə qısa müddət ərzində yaranacaq, savad, bu hazır olduğunu deyir buxarının. Demək olar ki, başlamaq топку.

Üçün растопить kamin, tez-tez istifadə belə подручные vasitələri kimi щепки, стружку, lazımsız qəzet. Камины, yanacaq kimi də onlardan istifadə qonur və ya dak'jan kömür olar топить xüsusi vasitələri. Yadda'unutmayın! Heç vaxt растапливает kamin воспламеняющимися mayelərlə keçir (керосином, бензином).

Kimi топить kamin дровами

Üçün растопить kamin, yerinə qoymaq lazımdır vahid təbəqəsi üçün колосниковую grate стружку, köhnə qəzetlər, yuxarıdan qoymaq üçün bir sıra четвертинок, nizami küç. Bundan sonra lazım поджечь растопочный material. Sonra yanğın разгорится, əlavə etmək lazımdır половинки, nizami küç. Odun lazımdır qoyula bu топку üfüqi tərk aralarında olaraq, hazırda 10 millimetr. Qalınlığı qat odun olmamalıdır daha 30 santimetr.

Bundan sonra köməyi ilə заслонок və поддувальной дверки lazımdır tənzimləmək cravings bir kamin.

Kimi топить kamin kömür

Əvvəlcə lazım растопить kamin газетной kağız və ya щепками. Sonra yerinə qoymaq üçün решетке трески, qəzetin üst - kiçik təbəqəsi kiçik odun və nəhayət, kənarda bunların bir qat kömür, qalınlığı 5 sm. Sonra lazım поджечь растопку aşağıdan. Sonra yanğın разгорится, əlavə etmək lazımdır, kömür parçaları daha çox. Sonra tənzimləmək cravings köməyi ilə заслонки.

Kimyəvi tablet üçün nəzərdə tutulmuş qızışdırılması yanğın кладутся düz bir qat kömür. Qaz разжигатели də əlavə düz kömür və вынимают sonuna qədər топки. Elektrik разжигатели atırlar yanında kamin və birbaşa düz bir qat kömür. Zaman kömür разгорится, onun выключают.

Kimi топить kamin köhnə газетной kağız

Üçün qızışdırılması oddan istifadə etmək olar və köhnə qəzetlər. Bunun üçün qəzet qalınlığı 10-15 sm кладутся üzərində közərən coals, sonra artırır cravings hava. Qəzetlər var теплотворностью 1-3 kvt dörd-6:00-dək (qədər onlar гореть). Proses yanan olmalıdır yavaş və baş verə mərkəzində газетной стопки.

Kimi топить qaz kamin

Satışda var камины, həm xarici, həm də yerli istehsal işləyən yalnız qaz топливе. Belə bir kamin quraşdırılmış горелка və никелированный рефлектор verir ki, effektiv şüalanma. Balon сжиженного qaz təmin edəcək, iş, buxarının ərzində 85 saat. Bütün qaz камины zamanı угасании qaz avtomatik olaraq отключаются. Bəzi modellər qaz каминов kimi dekor var keramik odun, "isti" əbədi od dəstəklənən qaz. Gözəl выполненная бутафория hissi yaradır, bu oddan.

Rusiya камины işləyən qaz təqdim cür modelləri: kamin "Амра" ilə infraqırmızı горелкой ГІІВ-1; buxarı "En" - горелкой Mövcuddur-3.

Demək istəyirəm горелках ilə инфракрасным излучением. Bu cür emitter var, bir çox rusiya qaz modellərdə, son il. Emitter ibarətdir brülörler, огнеупорной hörmələr edən yerləşir və yuxarıdan qaz brülörler. Prosesi zamanı топки сжиженный və ya təbii qaz yanır, kiçik mavi alov'zibilxanaların isə огнеупорная barmaqlığı раскаляется qədər 800-900o. Горелка infraqırmızı şüalanma təsirli üçün qızdırma əhəmiyyətli sahələrinin. Ən səmərəli istifadəsi belə каминов rayonlarda mülayim iqlimi. Lakin əlavə kimi qızdırma камины belə горелками istifadə edə bilərsiniz regionlarda ilə temperatur aşağı - 30o qış aylarında.


Mənbə: www. strоy. ru

No comments:

Post a Comment